Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Ambasador Carevine Japana u Srbiji posetio Lebane

U Lebanu je danas gostovao ambasador Carevine Japana u Srbiji Đunići Marujama. Tim povodom  upriličena je ceremonija primopredaje donacije za ,,Projekat obezbeđenja mini utovarivača javnom preduzeću Vodovod,,. Ova donacija vredna je 78.370 evra i doprineće bržem i kvalitetnijem radu ovog preduzeća, ali i unapređenju kvaliteta života svih građana.

 

Kako je rekao ambasador Japana zaključno sa ovom donacijom od 1999. godine do danas ukupan iznos japanske pomoći vezane za osnovne potrebe stanovništva dosegao je 14 miliona evra, a u istom peridu celokupna pomoć ove zemlje Srbiji iznosila je čak 508 miliona evra.

Zamenik predsednika opštine Lebane Boban Pejić naglasio je da se uz timski rad i kvalitetne projekte mogu obezbediti osnovna sredstva za funkcionisanje lokalne samouprave i dodao da će se sa tom praksom nastaviti i u narednom periodu.

Srbija kao kandidat za članstvo u Evropsku Uniju, kako je istakao predstavnik Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije Nenad Radojević ima obavezu da unapredi životnu okolinu i prilagodi je standardima razvijenih zemalja i da je zato ova donacija Japana dobrodošla.

Lebanski Vodovod će, kako je rekao njegov direktor Miodrag Spasić uz pomoć ovog mini utovarivača znatno poboljšati svoje usluge građanima i zahvalio narodu ove prijateljske zemlje na vrednoj donaciji.Kako je zaključeno Carevina Japan će i dalje nastojati da pomogne lokalnim zajednicama u Srbiji naročito na polju unapređenja i očuvanja životne sredine.

Komentari su zatvoreni.