Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Ambasadori Egipta i Maroka boravili u Leskovcu

Ambasadori Arapske Republike Egipta i Kraljevine Maroka boravili  juče u Leskovcu.

 „Izuzetna mi je čast što mogu da ugostim dvojicu ambasadora, Njegovu ekselenciju gospodina Belhadža i Njegovu ekselenciju gospodina Alguvejlija.Drago mi je što su naši inostrani prijatelji iz Arapske Republike Egipta i Kraljevine Maroka pokazali interesovanje da posete jug Srbije i upoznaju se sa lepotama našeg kraja “,  kazao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

,,Već smo videli velike potencijale za saradnju Egipta i Grada Leskovca, posebno što se tiče ekonomije i kulture kazao je Ambasador Egipta Amr Alguvejli. Imao sam priliku da razgovaram sa gradonačelnikom o konkretnoj pontencijalnoj saradnji na polju kulture, a to je da početkom jula u Srbiju dolazi egipatska folklorna grupa koja će nastupati u nekoliko gradova Srbije, među tim gradovima biće i Leskovac i takođe postoji saradnja da nekoliko egipatskih filmova bude prikazano na LIFFE festivalu.“

On je dodao da Leskovac i Egipat mogu da ostvare buduću saradnju i na polju tekstilne industirije i industrije nameštaja.

„Koridor 10 se vidi kao tačka koja Leskovcu omogućava dalji napredak i veći prosperitet i ono što je bitno je da njime možemo biti povezani što se tiče dalje saradnje. Posebnu saradnju vidim na polju ekonomije i kulture, ali i na polju poljoprivrede ili u IT sektoru, a obećao sam gradonačelniku da ću se vratiti u Leskovac i pričati sa njim o tome,“ – istakao je ambasador Maroka Mohamed Amin Belhadž.

Na kraju se zahvalio svima na gostoprimstvu i na ukusnoj hrani i obećao da će sigurno ponovo posetiti Leskovac.

Ambasadori su čestitali na izgradnji Koridora 10 i istakli  da on neće spajati samo evropske zemlje, već mnogo više zemalja i dalje od toga, kao što su npr. Egipat i Maroko.

Komentari su zatvoreni.