10. izložba rukotvorina članova udruženja MNRO i Duge

Dnevni boravak Duga i Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Leskovac održali su već tradicionalnu i ove godine jubilarnu 10. izložbu rukotvorina svojih članova u susret Uskršnjim praznicima ispred Leskovačkog kulturnog centra.

Reč je o izložbi koja se organizuje dugi niz godina, a pravoslavni praznici predstavljaju za korisnike dnevnog boravka Duga i članove Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama vreme radosti i darivanja.

Po rečima pomoćnice gradonačelnika Leskovca Ane Stojković, lokalna samouprava pruža podršku mentalno nedovoljno razvijenim osobama, koje su bez obzira na sve poteškoće u razvoju pune mašte i kreativnosti, što njihovi radovi dokazuju. Veoma je važno njih uključiti u društvo, poboljšati im kvalitet života i omogućiti da se razvijaju u različitim veštinama kako bi mogli budu što samostalniji.

  

Na humaniratno prodajnoj izložbi su naši sugradjani mogli po simboličnim cenama da kupe ukrase povodom uskršnjih praznika, a sav prihod će biti iskorišćen za odlazak na izlet van grada članova Duge i udruženja MNRO, koji će im predstavljati posebnu radost.