12. Republičko takmičenje iz matematike svih medicinskih škola

Prigodnim programom učenika u Leskovačkom kulturnom centru otvoreno je dvodnevno 12. Republičko takmičenje iz matematike svih medicinskih škola. Na takmičenju učestvuju 24 škole i 115 učenika od prvog do četvrtog razreda.

,,Naša deca su vrlo uspešna i to u različitim sferama, počev od sporta, preko muzike, stranih jezika, ali evo i u matematici su dobri. Naši đaci nakon srednje škole čak upisuju i matematiku i tu postižu sjajne rezultate, neki su danas i profesori matematike, ili su doktorirali matematiku. Gledajući ove mlade ljude možemo biti sigurni da je naša budućnost svetla. Ovakvi susreti su važni, jer uz razmenu znanja, ideja i iskustava, doprinose stvaranju čvrstih prijateljstava“ , poručila je otvarajući takmičenje gradska većnica Brankica Stamenković.

Direktorka Medicinske škole u Leskovcu Marija Savić ističe da je leskovačka škola domaćin zato što je prošle godine u ukupnom plasmanu na istom takmičenju u Vranju bila najbolja osvojivši prvu nagradu. Bez obzira na sve teškoće koje imamo, mi smo se prihvatili domaćinstva, a samo takmičenje održano je u prostorijama Visoke poslovne škole strukovih studija. Ona je pohvalila učenike Medicinske škole, istakavši da su to izuzetna deca, ali da je to zasluga i profesora koji kvalitetno rade sa decom.

Učenici Medicinske škole izveli su kraću predstavu sa matematičkim jednačinama o ljubavi, vezama i braku, kao i nekoliko muzičkih numera.

Medalje i diplome najboljim Medicinskim školama koje su učestvovale na 12. Republičkom takmičenju u našem gradu biće uručene večeras u prostorijama Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu.