Svetski dan civilne zaštite obeležen i u Leskovcu

 

Svečanom sednicom Štaba za vanredne situacije u sali Skupštine grada obeležen  je 1. mart Svetski dan civilne zaštite u prisustvu pripadnika civilne zaštite, Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnika Leskovca i komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije dr Gorana Cvetanovića, predstavnika Policijske uprave Leskovac, Vojske Srbije.

Skupština grada 16. decembra 2011. godine donela odluku o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite koja predstavlja jedan celovit sistem i najširi oblik organizovanja prpremanja i učešća stanovništva u humanitarnim aktivnostima i zadacima zaštite i spasavanja. Međunarodni dan koji se danas obeležava podseća koliko je velika obaveza svih nas da znamo na koji način treba da zaštitimo, pomognemo u vanrednim situacijama, svima onima kojima je ta pomoć neophodna, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Leskovcu, Ivica Ranđelović, održao je prezentaciju o civilnoj zaštiti, o njenim ciljevima i zadacima, kao i o kapacitetu ljudi i njihovoj spremnosti za brzo delovanje u vanrednim situacijama.

Ovom prilikom za doprinos u radu i izuzetnu saradnju sa štabom za vanredne situcije gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović uručio je zahvalnice pravnim licima i pojedinicima.