20. sednica Skupštine grada Leskovca

Današnju sednicu obeležila je rasprava o radu u prethodnoj godini javnih, javno komunalnih preduzeća i ustanova kulture kao i već najavljene smene čelnih ljudi i imenovanja na tu funkciju u JP Urbanizam i izgradnja,GAS,Odeljenju za urbanizam i komunalno stambene poslove i Narodnom pozorištu.

Nakon dvočasovne rasprave vezane za zapisnik sa prethodne sednice Skupštine grada Leskovca i predloga za dopunu dnevnog reda zasedanje gradskog parlamenta je započelo postavljenjem Jelene Kocić, diplomiranog pravnika za zamenika sekretara Skupštine grada.

Zbog podnošenja ostavke funkcije člana Gradskog veća razrešen je Nikola Jakovljević, a na to mesto na stalnom radu izabran diplomirani pravnik Vladimir Branković.

Usvojeni su predlozi odluka o donošenju Prve parcijalne izmene i dopune Generalnog urbanističkog plana Leskovca od 2010. do 2020.godine za zapadni deo radne zone 10 Zelena sa izveštajem o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu, kao i donošenju izmena i dopuna plana generalne regulacije 16 Nevena Zelena zona sa izveštajem o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu.

Odbornici su usvojili u prepodnevnom delu zasedanja i predlog odluke o upravljanju javnim parkiralištima na teritoriji grada Leskovca kojom se kako je istaknuto sistemski uredjuje ova oblast.

Na današnjoj sednici doći će i do promene na čelu JP Urbanizam i izgradnja, zbog podnete ostavke  funkcije direktora biće razrešen Milenko Milenković, za v.d. direktora biće imenovan Novica Nikolić,dosadašnji tehnički direktor ovog preduzeća.

Takođe zbog podnošenja ostavke biće razrešen funkcije vršioca dužnosti direktor JP ,,GAS,, Zikica Stojanović, a za v.d. direktora biće imenovan diplomirani pravnik Ivan Đorđević.