24. likovna kolonija ,,Na krilima mašte,,

Učesnici likovne kolonije „Na krilima mašte“ koja se već održava već 24 godine, jutros su otputovali na Vlasinsko jezero. Organizator ove kolonije je Dom kulture u Pečenjevcu dok je Grad Leskovac podržao sa 400 hiljada dinara.
Deci je, u ime Lokalne samouprave, srećan put i prijatan boravak, koja su se danas okupila ispred leskovačkog Narodnog muzeja, poželela član Gradskog veća Brankica Stamenković.

„Ova manifestacija i ove godine okuplja veliki broj dece sa teritorije grada Leskovca koja će imati priliku da uživa u petodnevnom boravku na Vlasinskom jezeru i u prirodnim lepotama ovog predela. Ova tradicionalna kolonija, koja traje više od dve decenije, pružila je mogućnost deci talentovanoj za likovne umetnosti da razvijaju svoje veštine“ – rekla je Stamenkovićeva.
„Privilegiju da učestvuju na ovoj likovnoj koloniji dobila su sva deca iz leskovačkih osnovnih škola po predlogu nastavnika likovne kulture“, kazao je direktor Doma kulture u Pečenjevcu Miroslav Stanojević.

,,Deca će imati prilike da izraze svoje ideje, kreativnost, a kakve će biti boje i kakva će biti kompozicija zavisiće od svakog deteta koje će po svom temperamentu i senzibilitetu to preneti na ploču“, naglasio je likovni umetnik Dejan Nedeljković.