LEDAMUS – Leskovački dani muzike od 07. oktobra – 04. novembra

Muzički festival LEDAMUS – Leskovački dani muzike, biće održan po dvanaesti put u našem gradu od 07. oktobra – 04. novembra 2020. godine u organizaciji Muzičke škole „Stanislav Binički“. Na manifestacji će biti održano 9 koncerata umetničke muzike, 4 razgovora sa umetnicima i 2 tribine. Predstaviće se vrhunski umetnici i ansambli sa naših prostora.

Prošlogodišnji jedanaesti LEDAMUS završen je 21. juna na Svetski dan muzike koncertom velikog violiniste Nemanje Radulovića i orkestara „Double Sens“. Ovim koncertom završen je jedan ciklus u postojanju našeg festivala, a zbog velikog broja manifestacija, koje se u tom periodu održavaju u našem gradu, organizacioni odbor je doneo odluku da će se festival ubuduće održavati u jesenjem periodu.

Pokrovitelji LEDAMUS-a su Ministarstvo kulture i informisanja i Grad Leskovac.

Na svečanom koncertu povodom otvaranja festivala nastupiće naši poznati umetnici violinista Jovan Bogosavljević i pijanista Vladimir Milošević. Za sve koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu biće omogućen onlajn prenos na fejsbuk stranici Muzičke škole.

Ulaznice za koncerte su besplatne, ali zbog trenutne epidemiološke situacije ulaznice se moraju rezervisati na telefon 016/248-402 i preuzeti pola sata pre početka koncerta na mestu održavanja.

Obavezno je nošenje maski uz poštovanje fizičke distance.

LEDAMUSMUZIČKA ŠKOLA STANISLAV BINIČKI