NA PLANINI RADAN OBELEŽEN 7. JUL

 Povodom obelezavanja 81. godišnjice ustanka naroda Srbije, na Radan planini ispred spomen doma i spomen obelezja, tradicionalno su se okupili borci i gradjani opštine Bojnik i Jablaničkog upravnog okruga. Svečanost je odrzana pored spomen obelezja koje seca na 11. oktobar 1941. godine, kada je u opštini Bojnik osnovana Prva juznomoravska brigada , a 7. jula u Republici Srbiji u istorijski poznatoj Beloj Crkvi podignut ustanak naroda Srbije protiv agresora.

Predsednik Udruženja boraca NOR-a, Miloje Pajčinović, istakao je da je ovaj dan veoma značajan u istoriji našeg naroda i izrazio zadovoljstvo što ovoj svečanosti prisustvuje veliki broj mladih ljudi.  O značaju 7. jula govorio je i književnik i akademik Dragomir Radovanović.

Na spomen obelezja vence su polozili: delagacija Skupštine opštine Bojnik, na čelu sa predsednikom SO Dragišom Dimitrijevićem, predstavnici opstinskog odbora SUBORA 1941 – 1945. iz Bojnika, Leskovca, Medveđe i Lebana , Boraca rata 1990 – 1999. godine i Udruženja penzionera iz Bojnika.

7. julBOJNIK