11 LICA OBAVLJAĆE SAMOSTALNU DELATNOST U LEBANU

Na osnovu ugovora o samozapošljavanju, 11 lica će, zahvaljujući opštini Lebane i NSZ-u, moći da se oproba u samostalnom biznisu. U tom cilju izdvojena su sredstva u ukupnom iznosu od 3,3 miliona dinara ili u pojedinačnom iznosu od 300.000 dinara.

Kako je istakla načelnica programa za zapošljavanje filijale NSZ u Leskovcu, Danijela Trako, ovaj program realizuje se zahvaljujući Lokalnom akcionom planu za zapošljavanje opštine Lebane. Ona je to ilustrovala podatkom da su  ove godine opština Lebane i Nacionalna služba za zapošljavanje izdvojili 12,5 miliona dinara za programe samozapošljavanja, stručne prakse i javnih radova.

,,Interesovanje za stručnu praksu bilo je manje, dok je izraženije bilo interesovanje za meru samozapošljavanja, pa je izvršena preraspodela sredstava kako bi se utrošila sva planirana sredstva.“

Predsednik SO Lebane, Boban Pejić, poželeo je puno uspeha mladim i preduzimljivim ljudima i naglasio da su odobrena sredstva za svih 11 lica koliko se i javilo za ovaj program.

Pomoćnica predsednika opštine Lebane, Nataša Stojanović, naglasila je da se realizacijom ovog programa dobija 11 novih pravnih lica, odnosno preduzetnika iz oblasti zanatske i uslužne  delatnosti, ali i advokature.

Kako je zaključeno, program je predviđen na godinu dana i izražena nada da će mnogi od njih nastaviti da se bave svojim poslom i da će zaposliti i nova lica.

SAMOZAPOŠLJAVANJE