PODELJENI UGOVORI O FINANSIRANJU OMLADINSKIH PROJEKATA

Danas su u Svečanoj sali grada Leskovca uručeni ugovori za finansiranje omladinskih projekata „Aktiviraj se“. Podeljeno je 19 ugovora ukupne vrednosti 1,8 miliona dinara.

Ugovore je uručila Aleksandra Zdravković, šef Odeljenja za imovinsko-pravne poslove, koja je na početku konferencije u ime gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića i u svoje ime pozdravila sve prisutne i čestitala im Međunarodni dan mladih.

„Programom „Aktiviraj se“ grad Leskovac motiviše mlade da urade nešto korisno za sebe i zajednicu u kojoj žive, da razvijaju svoje veštine i humanost, da podstičemo društveni aktivizam mladih, budimo njihovu kreativnost, potencijale i inovativne ideje. U cilju pružanja podrške mladima, grad Leskovac organizuje dodelu nagrada mladim talentima. Do sada je nagrađeno preko 4.500 mladih za šta je iz budžeta grada izdvojeno 120 miliona dinara. Pored novčanih nagrada, Grad sve nosioce Vukove diplome nagrađuje ekskurzijom“, istakla je Zdravkovićeva.

U ime korisnika sredstava obratio se Aleksa Božić ispred učeničkog parlamenta Ekonomske škole „Đuka Dinić“ Leskovac.

Aleksandar Stojanović, koordinator Kancelarije za mlade, govorio je o Strategiji za mlade koja sadrži i akciono planiranje koja važi od 2021-2025. i koju je grad Leskovac prvi u Srbiji usvojio prošle godine.

kancelarija za mlade