SINOĆ U LEBANU YU GRUPA OTVORILA JUBILARNI 10. PO REDU TEODORA FEST

U okviru 10. po redu Teodora festa u Lebanu sinoć je koncert održala YU grupa,  publika ih je s oduševljenjem dočekala i pevala zajedno sa njima, od prve do poslednje pesme.

Najdugovečniji rok sastav na prostorima bivše Jugoslavije, jubilej 50 godina postojanja obeležiće 10. septembra na Tašu velikim koncertom.

Kako su Dragi, Žika i Petar Jelić rekli medijima sinoć pre nastupa u Lebanu, na velikom muzičkom događaju na Tašu Yu grupi će se na bini pridružiti veliki broj muzičara, kolega iz cele Jugoslavije, 12 veličanstvenih.

Od osnivanja 1970. godine do danas, na čelu sa neuništivom braćom Žikom i Dragim Jelićem, prošavši kroz brojne faze i postave, gde je poslednje tri decenije treći stožer gitarista Petar Jelić, YU GRUPA je objavila niz značajnih albuma, od prvenca „YU Grupa“ (1973) do poslednjeg „Evo stojim tu“ (2016), na kojima su, kao i na nekoliko singlova, zabeležene antologijske pesme, kakve su „Crni leptir“, „Čudna šuma“, „Kosovski božuri“, „Od zlata jabuka“, „Mornar“, „Dunavom još šibaju vetrovi“.

Publika će večeras na Teodora festu moći da uživa u elektronskoj muzici, jer nastupaju di-džejevi.

Manifestacija se održava na pomoćnom terenu FK ,,Radan“, u organizaciji Turističke organizacije opštine Lebane, a pod pokroviteljstom opštine Lebane.

Teodora fest je prvi put organizovan 2011. godine na Caričinom gradu, a od tada su nastupali: Crvena jabuka, Riblja čorba, Van Gog i drugi.

Teodora fest Lebane