CAKIĆ: FABRIKU ZA PRERADU OPASNOG OTPADA GRADITE U VRČINU, OBRENOVCU ILI BEOGRADU NE U LESKOVCU

GG “Za Leskovac zajedno“ uputila je zahtev Gradskoj upravi kojim su tražili da im se dostavi kompletna dokumentacija i odgovor ko su ljudi koji su dali lokacijsku dozvolu za izgradnje fabrike za preradu opasnog otpada, odnosno za dogradnju, rekonstrukciju i prenamenu postojećeg objekta.

Dokumentaciju  su dobili pre nekoliko dana i kako je na današnjoj konferenciji za medije rekao narodni poslanik Nebojša Cakić, Ministarstvo za zaštitu životne sredine je izdalo rešenje pozivajaći se na Genarlni urbanistički plan, ali ovim planom nije predviđena izgradnja fabrike za preradu opasnog otpada.

“Fabrika „Jugohem“ koja je u stečaju, prodata je preduzeću iz Vrčina, od Skupštine grada je zatraženo da im se izdaju lokacijski uslovi kako bi na postojećem objektu izvršili nadogradnju i rekonstrukciju sa namerom da taj objekat bude Postrojenje za preradu opasnog otpada. Ali ti lokacijski uslovi su u suprotnosti sa Planom generalne regulacije”, ističe Cakić.

Grad Leskovac je Upravnom sudu podneo tužbu protiv Ministarstva za zaštitu životne sredine, kako kaže Cakić, zbog nezakonito sprovedenih procesa prilikom davanja rešenja za izgradnju fabrike za preradu opasnog otpada, ali ona ne odlaže rešenje.

Ukoliko dozvolimo da nam se napravi fabrika za preradu opasnog otpada, napravili smo jednu ogromnu štetu budućim generacijama i Leskovac će postati jedna vrsta deponije opasnog otpada, istaknuto je na današnjoj konferenciji GG Za Leskovac zajedno.

 

 

GG Za Leskovac zajedno