AMBASADORU BELGIJE URUČENA NAGRADA “PRIJATELJ STIRPA”

U kabinetu gradonačelnika Leskovca juče je priređen prijem za ambasadora Kraljevine Belgije Kunrada Adama koji treći put boravi u Leskovcu i kome je uručena nagrada „Prijatelj stripa“.

„Podsetiću vas da su 2019. godine naša divna deca iz Leskovca predstavljala Belgiju na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“. Zahvalio bih se ekselenciji na velikoj i iskrenoj podršci koju smo tada imali. Iste godine sam imao tu čast da zajedno sa njegovom ekselencijom otvorim 21. Balkansku smotru mladih strip autora, kada je bio oboren svetski rekord po broju učesnika. Siguran sam da će i tekuće godine ova manifestacija nadmašiti sva naša očekivanja, kazao je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović.

Ambasador Kraljevine Belgije, njegova ekselencija Kunrad Adam, se zahvalio na gostoprimstvu i kazaao da nije slučajnost što je po treći put ovde. Činjenica da je pozicija Leskovca od strateškog značaja i da kroz vaš grad prolazi put koji spaja evropske zemlje i nadam se da će Leskovac biti centar Evrope, čemu i težite. Impresioniran sam činjenicom da ćete kao predsednik SKGO-a predstavljati Srbiju u Briselu, kazao je ambassador.

Nakon govora o kulturi ambasador je govorio o privrednoj saradnji Leskovca sa Belgijom i naglasio da je to najvažniji razlog posete i kazao da je posetio kompaniju Leskobegs koju je kupila belgijska firma Bloks i naglasio da je važno da belgijske firme vide Leskovac kao potencijalni grad za ulaganje i rekao da će ova kompanija ubuduće zaposliti 300 ljudi.

Gradonačelnik je poklonio ambasadoru Adamu i Marku Stojanoviću novo izdanje monografije „Heroji i neimari“ u kojoj se nalaze imena najupešnijih ljudi u Srbiji.