Asfaltiranje puta Zalužnje – Leskovac

Radovi na rehabilitaciji i asfaltiranju državnog puta drugog reda broj 158 Niš – Leskovac, na frekventnoj deonici od sela Zalužnja ka Leskovcu u dužini od 4 kilometara, biće završeni za 15 dana, kazao je prilikom obilaska lokacije prvi čovek grada Goran Cvetanović.

Vrednost ove investicije iznosi 45 miliona dinara a sredstva za njenu realizaciju obezbedilo je Javno preduzeće Putevi Srbije.

,,Putevi Srbije su do sada samo za rehabilitaciju ulice Južnomoravskih brigada i Niške ulice izdvojili skoro 7 miliona dinara, zatim grebani asfalt u količini od 9000 kubnih metara za leskovačke ulice u vrednosti od 9 miliona dinara, a kada dodamo i ovu deonicu od 4 kilometara čija je vrednost 45 miliona dinara, dolazimo do zaključka da je ovo preduzeće do sada u Leskovac uložilo velika sredstva što govori grad uživa velikom poverenje i uvažavanje Vlade republike Srbije,“ kazao je prilikom obilaska radova prvi čovek Leskovca.

,,Radovi se izvode iz programa redovnog održavanja državnih puteva i obuhvataju izravnavajući sloj asfalta, habajući sloj i izradu bankina od tucaničkog zastora i biće realizovani u dve faze u dužini od po 2 kilometra”, kazao je  direktor preduzeća Urabnizam i izgradnja Novica Nikolić i apelovao na građane da kada tokom završnih radova dođe do zatvaranja saobraćaja na ovoj deonici zbog asfalitranja cele kovozne trake imaju razumevanja i strpljenja.

Sa prvom fazom se krenulo juče a sa drugom će se početi odmah nakon završetka prve. Izvođač radova na deonici državnog puta od Zalužnja ka Leskovcu koji će biti završeni za 15 dana je Trace PZP iz Vranja.