Audicija za takmičenje „Srbija u ritmu Evrope“ održana u Leskovcu

Audicija za mlade koji će učestvovati na najvećem dečijem muzičkom takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“ održana je u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju.

 

,,Od januara 2019. godine počinju pripreme dece Srbije za najveće dečije muzičko takmičenje,koje i ove godine okuplja 20 gradova i opština koje će predstavljati 20 zemalja Evrope, Izrael i Australiju. Deca koja učestvuju u ovom projektu se međusobno bore da pobede pesmom i igrom. Svaki grad u Srbiji predstavlja jednu zemlju Evrope.Grad Leskovac predstavlja Kraljevinu Belgiju, i ukoliko pobedi u takmičenju deca iz Leskovca putovaće u Belgiju na sedam dana. Prva srpska televizija će vršiti televizijski prenos i celokupno takmičenje iz Leskovca, tako da će vaš grad dobiti 365 dana promocije na našoj televiziji“, kazao je direktor programa na Prvoj srpskoj televiziji Igor Karadarević.

Deca se predstavljaju pesmom i koreografijom u stilu Evrovizijskog takmičenja. Sa decom koja prođu audiciju će raditi stručna lica koja na ovoj televiziji spremaju takmičare za emisiju Tvoje lice zvuči poznato. Karadarević kaže i da će oni dolaziti dva puta nedeljno u Leskovac, jer su pripreme opsežne, a želimo da deci omogućimo najbolju moguću pripremu scenskog nastupa.

Za izvođače se glasa u živom TV prenosu SMS-om koji ima jačinu 50% od ukupnog broja glasova. Plus i žiri sačinjen od po jednog člana delegacije svakog od gradova učesnika. Nagrada za grad pobednik je 50% od ukupnog neto prikupljenog SMS-a koji se prenosi u budžet grada.

Finalni televizijski prenos se emituje na Prvoj Srpskoj Televiziji iz Vrnjačke Banje u junu 2019. godine.