AUTO-SEDIŠTA ZA DECU ROĐENU SEPTEMBRA I OKTOBRA

Danas je u sali Narodnog pozorišta nastavljena podela auto-sedišta za decu rođenu septembra i oktobra tekuće godine čiji su se roditelji prijavili i ostvarili pravo na jednokratnu pomoć porodiljama.

Broj novorođenih beba tokom ova dva meseca iznosi 168. Roditelji koji danas nisu mogli da prisustvuju uručenju moći će sedišta da preuzmu na portirnici Skupštine grada u ulici Pana Đukića br. 9.

Kako je rekla Jelena Stamenković, pomoćnica gradonačelnika Leskovca naš grad vrednuje i podržava porodicu, kao najvažniju instituciju društva. Da je to tako govore i brojne mere populacione politike, među kojima su: jednokratna pomoć za porodilje u iznosu od 10 hiljada za zaposlene i 20 hiljada dinara za nezaposlene porodilje, vaučeri za deset prvorođenih beba u godini u iznosu od 20 hiljada dinara, naknada za udžbenike za sve učenike prvog razreda na teritoriji grada Leskovca, i za sve učenike čije su porodice korisnici socijalne pomoći. U okviru ovih mera grad subvencioniše boravak dece u privatnim vrtićima i izdvaja sredstva za finansiranje postupka vantelesne oplodnje. Novina u odgovornoj populacionoj politici je i pristupanje pokretu za decu Tri plus kako bi se porodicama sa troje i više dece omogućile pogodnosti i poboljšan materijalni status.

O značaju ove podrške grada Leskovca roditeljima govorila je Sanja Dimitrijević iz Bratmilovca, majka dvoje dece.

Grad Leskovac će i dalje nastaviti sa akcijama koje imaju za cilj podršku deci i porodici rečeno je ovom prilikom.