Bojnik: JKP ,,Jedinstvo” od gubitaša postalo uspešno preduzeće

Nakon godinu dana od kako se nalazi na funkciji direktora JKP,, Jedinstvo“ Borisav Ilić  u ovom sada, možemo slobodno reći, usprešnom preduzeću radnicima se redovno isplaćuju putni troškov. Isplaćen im je i prvi deo zarade za jul mesec 2018. godine, dok će, kako naglašava Ilić,  do kraja avgusta meseca primiti i drugi deo.

Prema njegovim rečima redovno se izmiruju i sve obaveze prema državi.  Računi se redovno ispostavljaju građanima. Za one sa većim dugovanjima poslate su i opomene, ali direktor ističe da ima razumevanja za svaki vid saradnje.

,,Ja hoću da prihvatim da njihov dug koji nastao na ime komunalnih usluga izmire na rate bez kamate. Do sada je napravljeno 307 sporazuma. Među njima već sto građana je izmirilo svoju obavizu.” 

Ono što je bilo neizbežno da ovo preduzeće opstane je smanjenje broja radnika tako da je od 21-og ovaj broj sveden na njih 10-oro.

,,Urađen je novi pravnilnik o sistematizaciji radnih mesta i svi oni radnici koji su bili preko broja, koji su bili višak dobili su ili novčanu naknadu uz sporazumni raskid radnog odnosa ili otpremninu kao tehnološki višak. Svim radnicima koji su na taj način otišli isplaćene su sve zaostale zarade, kao i svi doprinosi.”

Jovanović kaže da sada ima za cilj da ovo preduzeće najpre osavremeni nabavkom novih mašina.

Na pitanje novinara za već višegodišnji problem bagera koji je stacioniran u Stubli direktor objašnjava

,,On je rashodovan. Ja kao v.d. direktor ovog preduzeća uputiću zahtev osnivaču Opštini Bojnik da raspišemo licitaciju i da bager prodamo kao staro gvožđe nekom otpadu. Ja sam njega zatekao tu, to vozilo je možda i godinu, dve unazad pre mene već bilo na tom mestu.“