BRATISLAV PETROVIĆ I VLADIMIR KOCIĆ NOVI – STARI PREDSEDNIK I ZAMENIK PREDSEDNIKA U VLASOTINAČKOJ OPŠTINI

Bratislav Petrović započeo je drugi mandat na mestu predsednika opštine Vlasotince, a Vladimir Kocić drugi mandat na mestu njegovog zamenika.

Podršku odborničke većine starom, odnosno novom predsedniku i zameniku, načelnik Opštinske uprave Marjan Stanković obrazložio je rečenicom da “tim koji pobeđuje ne treba menjati”. Petrović i Kocić dobili su podršku 36 od 45 odbornika, na današnjoj sednici Skupštine opštine Vlasotince, koja je nastavak konstitutivne sednice od 29.januara.
Nastavićemo da obnavljamo i rekonstruišemo objekte predškolske ustanove i škola, da obnavljamo i izgrađujemo objekte vodosnabdevanja i kanalizacije, da uređujemo lokalne puteve, ulice, ambulante, da regulišemo gradsko groblje, pijacu, da pustimo u rad sistem grejanja i hlađenja u Sportsko – rekreativnom centru, da izgradimo novi most na Južnoj Moravi, obilaznicu oko Vlasotinca i niz drugih važnih infrastrukturnih objekata. Naravno, to je nemoguće sve uraditi sredstvima iz lokalnog budžeta, ali mi smo i do sada imali veliku pomoć Vlade RS i ministarstava, kao predsednika države Aleksandra Vučića i nadamo se da će tako ostati – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

Predsednik je izneo suštinu onoga što nas čeka u novom mandatu. Mi smo zacrtali visoke ciljeve i težićemo tome da ih sve ostvarimo. U skladu sa onim što kaže naš predsednik Aleksandar Vučić: “Nema velikih dela bez velikih snova”, mi ćemo se truditi da te naše snove o našem mestu učinimo stvarnim. Želim svima srećan rad u novom mandatu. Verujem da, iako se ne slažemo u svemu, svi želimo da naše mesto bude bolje, lepše, uređenije i nadam se da ćemo tome težiti – rekao je zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić.
Predsednik i zamenik su, po funkciji, članovi Opštinskog veća, a pored njih izabrano je još sedmoro članova ovog organa. Za oblast saobraćajne infrastrukture, bezbednosti saobraćaja, lokalni ekonomski razvoj, razvoj komunalnih delatnosti, urbanizam i prostorno planiranje zadužen je Miloš Mitrović, master inženjer arhitekture. Za oblast predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja i zdravstvenu, socijalnu i dečju zaštitu zadužena je Ivana Rajković, master strukovni ekonomista. Za mesne zajednice, ruralni razvoj i zaštitu od elementarnih nepogoda zadužen je Milan Ranđelović, diplomirani ekonomista. Za oblast poljoprivrede, boračko invalidske zaštite, zaštitu i unapređenja ljudskih i manjinskih prava i evropske integracije zadužena je Jovana Jovanović, diplomirani psiholog. Za oblast zaštite životne sredine, brigu o kulturnim dobrima od značaja za opštinu, saradnju sa nevladinim sektorom i inspekcijski nadzor zadužen je Jovan Stamenković diplomirani pravnik. Za oblast kultura, turizam, naučno stvaralaštvo, zanatstvo, ugostiteljstvo i trgovina izabran je Bratislav Valčić, profesor razredne nastave. Za privredu, omladinu, sport i fizičku kulturu zadužen je Dragiša Miljković, strukovni menadžer.
Funkciju zamenika predsednika Skupštine opštine Vlasotince u naredne četiri godine obavljaće Milan Blagojević, a zamenik sekretara skupštine biće Boban Petrović. Predsednik skupštine i sekretar izabrani su, odnosno postavljeni na prvom delu sednice, započete 29.januara.
Izbor Milana Blagojevića, sa liste “Zajedno za Vlasotince – Milan Ban – dr Mitov – Žarko Paša” na mesto zamenika predsednika skupštine izazvao je reakcije opozicije čiji su odbornici uglavnom izrazili razočaranje što su odbornici ove liste glasali kao i vladajuća većina.

Ljudi, stranke i pokreti su živi organizmi, to morate da shvatite. Ono što hoću da kažem, kad god je neko došao kod mene, ja nisam gledao da li je odbornik pozicije ili opozicije, pomagao sam ako sam mogao. Žarko je uvek tražio nešto za svoju mesnu zajednicu – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

Na današnjoj sednici obrazovana su i stalna radna tela Skupštine opštine, kao i Savet za mlade, Komisija za rodnu ravnopravnost, Savet za praćenje primene etičkog kodeksa, Korisnički savet javnih službi, Savet za zdravlje, Savet za zapošljavanje i Savet za bezbednost.

Na današnjem nastavku konstitutivne sednice potvrđeni su mandati odbornicima Jovani Petković i Petru Jovanoviću ( sa liste ALEKSANDAR VUČIĆ – Vlasotince ne sme da stane), kao i Novici Nikoliću i Draganu Kostadinoviću (sa liste IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE).

Bratislav PetrovićSEDNICA SKUPŠTINEVladimir Kocić