ČESTITKA GRADONAČELNIKA CVETANOVIĆA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA ROMA

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je povodom 8. aprila – Svetskog dana Roma uputio čestitku svim pripadnicima romske populacije grada Leskovca:

„Svim pripadnicima romske populacije čestitam Svetski dan Roma, želim im puno sreće, zdravlja i uspeha, i da zajedničkim snagama pobedimo korona virus.“

Gradonačelnik Cvetanović se osvrnuo na rezultate koji su postignuti u poslednjih godinu dana, istakavši kompletno uređenje naselja Sat mahali, ulice Sutjeska i Radanska, izradu planova za naselje „Slavka Zlatanovća“, dozvolu za izgradnju crkve, kao i pomoći socijalno ugroženim ljudima.

„Siguran sam da ćemo u narednom periodu mnogo više uraditi za romsku populaciju, jer je u planu da se u najvećem naselju u Podvorcu uradi rekonstrukcija kanalizacije, vodovodne mreže i asfaltiranje ulica, i siguran sam da će romska populacija biti zadovoljna našim stavom, jer su oni to zaslužili“ – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Cvetanović je ohrabrio pripadnike romske populacije u Leskovcu da istraju u zajedničkoj borbi protiv mnogo težeg “nevidljivog neprijatelja“ podsetivši da su Romi bili uz svoju državu i pre 20 godina kada su zajedno sa većinskim narodom branili zemlju protiv vidljivog neprijatelja.