ČLANOVI KABINETA GRADA OBIŠLI SU TURISTIČKU ORGANIZACIJU LESKOVAC. TOM PRILIKOM PREZENTOVANI SU TURISTIČKI POTENCIJALI NAŠEG GRADA

Grad Leskovac i Turstička organizacija vredno rade kako bi se što bolje iskoristili resursi , kazao je gradski većnik Vladimir Petković. On je dodao da to potvrđuje i veoma uspešan nastup TOL-a na  Medjunarodnom sajmu turuzma u Beogradu na kom je naš grad svojom ponudom privukao pažnju brojnih posetilaca.Specijalno izdanje časopisa Srbija naconalna revija koja je pratila ovu manifestaciju dala je značajan prostor našem gradu kroz natpis o 15. Leskovačkom karnevalu.

U sklopu nastojanja da se turstička ponuda Leskovca unapredi doneta je odluka da se čuveni voz ,,Roštiljko,, ponovo vrati na ulice Leskovca za vreme ove manifestacije.

Direktor TOL-a Nebojša Kocić naglasio je da je na sajmovima u Beogradu i Sofiji turistička ponuda Leskovca naišla na odličan odjek.

Kocić se posebno osvrnuo na povratak turističkog voza ,,Roštiljka,, u okviru zajedničkog projekta sa bugarskim gradom Elinpelin,On je dodao da je projekat vredan oko 200.000 evra, a tim povodom prikazani su i slajdovi koji ilustruju kako bi trebalo da izgleda voz.

U pripremi je i Strategija razvoja turizma u Leskovcu za period od 2020. do 2025. godine, istakao je šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu Boban Sokolović. On je istakao da ovaj dokument na sveobuhvatan način definiše prioritete u ovoj oblasti.

Prilikom ove posete konstatovano je da je da Leskovac ima potencijala za razvoj i manifestacionog i rzrarnog turuzma, ali i bogatu tradiciju gastronomske ponude što je preduslov unapređenja ove grane privrede.