ČLANOVI SRPSKE NAPREDNE STRANKE U LESKOVCU DANAS PODELILI 300 SADNICA TREŠANJA

Danas su na dve lokacije u gradu – na pijacama preko puta Lidla i preko puta Zelene pijace članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac podelili ukupno 300 sadnica trešanja. Sadnice su donacija rasadnika SILVER, Svetislava Pešića iz Presečine.

Tamara Veljković iz rasadnika Silver, je na konferenciji za medije, naglasila da su  povećavanjem voćarske proizvodnje značajno povećani prinosi, ali su i stvoreni mnogobrojni problemi. Sve je veća upotreba hemijskih sintetičkih proizvoda. Njihova velika upotreba, sem što poskupljuje proizvodnju, utiče i na izmenu kvaliteta životne sredine i povećava količinu ostataka pesticida u plodovima.

Da bi se smanjili rizici proizvodnje i da bi se ispoštovali evropski standardi, uvedena je u praksu integralna proizvodnja voća. U pitanju je ekonomski isplativa proizvodnja koja se zasniva na naučnim principima u proizvodnji.

Gradski odbor Srpske napredne stranke deli građanima godinama unazad sadnice voća, svakog proleća i svake jeseni. Tradicija će se nastaviti i u narednom periodu.

SNS LESKOVAC