CVETANOVIĆ POSETIO SELA MANOJLOVAČKOG KRAJA

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas poljoprivrednike u manojlovačkom kraju i to u Jarsenovu, Velikoj Biljanici i Donjoj Slatini.Obilazak je započet u  Jarsenovu, selu na nadmorskoj visini od 500 metara između dva brda na Babičkoj gori sa 400 stanovnika.

U ovom selu  gradonačelnika su ugostili članovi porodice Nikolić koji na svom imanju na 10 hektara čuvaju 24 bika u posebnim objektima za slobodni tov, a pored stočarstva gaje pšenicu, kukuruz i ječam za ishranu stoke. Aleksandar Nikolić jedan od mlađih članova ove porodice je završio kriminalistiku, ali je svoju budućnost video u poljoprivredi i odlučio da se vrati u Jarsenovo u svoje rodno mesto.

Spuštajući se ka Leskovcu gradonačelnik se sa saradnicima zaustavio u Velikoj Biljanici i posetio Dalibora Stankovića čija je poljoprivredna proizvodnja usmerena ka voćarstvu. U Donjoj Slatini Cvetanović je posetio porodicu Jović koja povrće uzgaja na 50 ari i veoma uspešno svoje proizvode plasira na tržištu. Ovom posetom grad Leskovac dao je podršku poljoprivrednoj proizvodnji koja je budućnost razvoja naše zemlje.