Dan planete Zemlje

Stručno savetovanje na temu „ENERGETSKA EFIKASNOST – ULAGANjE U BUDUĆNOST“, u organizaciji Odeljenja za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Leskovca i u saradnji sa Odeljenjem za društvene delatnosti i lokalni razvoj, JP „Urbanizam i izgradnja“ Leskovac i Visoko tehnološko umetničko strukovnom školom, a povodom obeležavanja Svetskog dana planete, održano je u ovoj visoko obrazovnoj ustanovi.

Međunarodni Dan planete Zemlje – 22. april, obeležava se različitim manifestacijama i akcijama koje imaju za cilj da skrenu pažnju građanima na značaj očuvanja životne sredine. Neke od poruka obeležavanja tog datuma su i želja za stvaranjem nove, „zelene“ ekonomije, kao i usmeravanje svetskog obrazovnog sistema ka problemima koji se tiču ekologije.

Direktorka Visoko tehnološko umetničko strukovne škole u Leskovcu Emilija Đikić Jovanović je istakla značaj obeležavanja ovog dana upravo u ovoj viskoškolskoj ustanovi i saradnju sa lokalnom samoupravom.

U okviru predavanja Energetska efikasnost ulaganje u budućnost ispred JP Urbanizam i izgradnja, inženjer Ivana Randjelović govorila je o Energetskoj efikasnosti i uštedi energije.

Tema ovogodišnjeg Svetskog dana planete Zemlje je zagađenje plastikom, a moto „Kraj zagađenju plastikom“.