DANAS JE ODRŽANA 32. SEDNICA GRADSKOG VEĆA

Na sednici Gradskog veća razmotren je i usvojen Predlog pravilnika o sufinansiranju mera energetske sanacije stambenih zgrada, privatnih kuća i stanova.

U obrazloženju ovog predloga šef Odeljenja za društvene delatnosti i ekonomski razvoj Gradske uprave Saša Mladenović kazao je da je on u skladu sa Zakonom o lokanoj samoupravi, Zakonom o energetskoj efiksanosti i Statutom grada Leskovca.

On je dodao da se na ovaj način reguliše cilj, sprovođenje mera, mere koje se sufinsniraju, bliži uslovi za raspodelu i korišćenje sredstava, učesnici u realizaciji mera, način njihove participacije i uloge, kao i procenat sufinsniranja, ali i način prijave na javni konkurs i kriterijumi za raspodelu sredstava.

Mladenović je izneo i informaciju da su ukupna sredstva predviđena od strane grada i Ministarstva rudarstva i  energetike u iznosu od 13,5 miliona dinara, od čega je 7 miliona opredelio grad Leskovac, a 6,5 miliona dinara resorno ministarstvo.

Većnici su na ovoj sednici dali saglasnost i na Predlog rešenja o obrazovananju komisije za realizaciju mera energetske efikasnosti.

Na ovoj sednici data je saglasnost i na Odluku o izboru projekata za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja volonterizma u 2021. godini, a takođe je data saglasnost i na zahtev po javnom pozivu za podršku mladim talentima u ovoj godini.

Koordinator Kancelarije za mlade u Leskovcu Aleksandar Stojanović izneo je podatak da je ukupno prispelih projekata u cilju podsticanja volonterizma 19, a da je na javni poziv konkurisalo 110 učenika i da njih 104 ispunjava opšte i posebne uslove koji se odnose na nagradnu ekskurziju za učenike koji su tokom srednje škole ostvarili ukupan prosek od 5.

Na sednici Gradskog veća data je saglasnost i na naknadu nematerijalne štete, odnosno vansudskom poravnanju za pojedine zahteve fizičkih lica, a usled ujeda pasa lutalica, Ova naknada se kreće u iznosu od 40 do 50.000 dinara.

 

SEDNICA GRADSKOG VEĆA