DANAS JE ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O BUDŽETU GRADA LESKOVCA ZA 2023. GODINU

Otvarajući javnu raspravu gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je rekao da je svaki predlog dobrodošao kada je u pitanju planiranje svih prihoda i rashoda grada. Najveći broj projekata iz oblasti privrede, infrastrukture, kulture, obrazovanja i drugih segmenata biće finansirano iz budžeta, a kako je istakao Cvetanović ovaj budžet planiran je u saradsnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština uz uvažavanje predloga građana.

Marija Milosavljević, šef Odeljenja za finansije Gradske uprave istakla je da ukupni planirani prihodi i primanja za 2023. godinu iznose 5 milijardi 996 miliona i 605 hiljada dinara, dok rashodi i izdaci planirani za 2023. godinu iznose 5 milijardi 996 miliona 605 hiljada dinara. Ona je naglasila da su prihodna i rashodna strana uravnotežene. U strukturi prihoda osnovu čine takozvani ustupljeni prihodi u iznosu od 3 milijarde 327 miliona dinara, a na drugom mestu su transferi u iznosu od milijardu i 114 miliona 36.000 dinara, a nakon njih izvorni prihodi planirani u iznosu od 955 miliona dinara.

U ime Udruženja građana TIM 42 Ana Pecarski je dala predlog za postavljanje mernih stanica koje će pratiti zagađenje vazduha.

Čitav set predloga dao je ispred Udruženja građana I ja se pitam i Bratislav Stamenković.

Izdvdajamo pitanje koje se odnosilo na postavljanje zaštitnog zida u ulici Ivana Kosančića koja se nalazi pored reke i gde dolazi do čestih nezgoda.

Kako je rečeno posle javne rasprave Nacrt odluke o budžetu za 2023. godinu naći će se pred Gradskim većem, a konačan sud o njemu daće Gradska skupština.

JAVNA RASPRAVA