DANAS JE U LESKOVCU ODRŽANA 52. SEDNICA GRADSKOG VEĆA

Većnici su najpre u objedinjenoj raspravi usvojili Predlog odluke kojom se usvaja Izveštaj o realizaciji Programa kapitalnih investicija grada Leskovca za period od 2019. do 2021. gidine, Predlog odluke o realizaciji Plana implementacije projekata grada za 2021. godinu, kao i Predlog odluke kojom se definiše plan implementacije za ovu godinu.

Kako je, u obrazloženju navela Jelena Živković, iz Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj, Program kapitalnih investicija grada Leskovca za period od 2019. do 2021. godine, sadrži 12 projekata, a samo jedan je kompletno završen: izgradnja kolektora za prečišćavanje otpadnih voda. Realizacija svih ostalih je više ili manje odmakla i biće gotovi tokom ove i naredne godine. Ona je dodala da je Planom implementacije za 2021. godinu, predviđeno 68 projekata. U potpunosti je realizovano njih 37, 16 delimično, a 15 nije ni započeto, nezapočeti će biti realizovani u 2022. godini.

Gradski većnici dali su saglasnost i na Program praćenja kvaliteta površinskih vodotokova u ovoj i narednoj godini. Ovim dokumentom, kako je rečeno definisana su merna mesta i parametri kontrole kvaliteta površinskih voda Južne Morave, Veternice, Vučjanke, Čukljeničke reke, Jablanice i Kozaračke reke. Monitoring će se finansirati sredstvima, opredeljenim u gradskom budžetu i Fondu za zaštitu životne sredine. Projekat je vredan 1,5 miliona dinara, kazala je u obrazloženju šef Odeljenja za zaštitu životne sredine Jelena Trajković.

Na ovoj sednici je usvojen i predlog da se preduzeću “PWW“, u zakup bez naknade da građevinsko zemljište u svojini grada, površine 8.363 kvadratna metra u Katastarskoj opštini Guberevac.