DANAS JE U SVEČANOJ SALI GRADA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA ROMA UPRILIČEN SVEČANI PRIJEM

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas je povodom 8. aprila Svetskog dana Roma priredio prijem za predstavnike ove nacionalne zajednice.

U ime lokalne samouprave obratila se PR gradonačenika Aleksandra Stojanović i rekla da je ovaj dan ustanovljen sa ciljem da se ukaže na probleme sa kojima se Romi svakodnevno suočavaju poput društvene isključenosti i marginalizacije i da se grad Leskovac trudi da, u saradnji sa institucijama koje su svakodnevno u kontaktu sa Romima, poboljša njihov status.

Ona je to ilustrovala činjenicama da su napori grada uloženi ka unapređenju infrastrukture, ali i uključivanju Roma u ekonomske, socijalne i kulturne segmente društva, ali i radni proces.

Koordinatorka za Rome Aleksandra Stojanović je naglasila da se čine napori da se ova najbrojnija nacionalna manjina u Leskovcu uključi u sve društvene tokove i navela da je jedan od projekata u tom cilju i legalizacija objekata koja će za prvih 30 biti besplatna.

Obratio se i Srećko Stamenković direktor Doma kulture Roma koji se zahvalio na prijemu, rekao je da će Dom kulture Roma obeležiti praznik svečanošću koju ova ustanova organizuje uz učešće brojnih folklornih i muzičkih sadržaja.

Svetski dan Roma