DANAS OBELEŽEN DAN SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE

Povodom obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije 17. septembra, Vatrogasna jedinica u Leskovcu izložila je danas na Širokoj čaršiji svoja vozila i opremu kako bi građanima, a posebno najmlađima, pokazala spremnost ove službe za neprilike koje se u poslednje vreme sve češće dešavaju.

Kako je istakao komadir Vatrogasno –  spasilačke jedinice Leskovac Nenad Spasić ovaj dan obeležava se u cilju da se edukacijom i prikazom opreme skrene pažnja na važnost prevencije od požara i polava, kao i drugih nepogoda, ali i da se ukaže na važnost brzog reagovanja u slučajevima vanrednih situacija.

Vatrogasno – spasilački bataljon Leskovac, kako je istakao Spasić je opremljen dovoljnim brojem terenskih vozila, kao i vozila za spašavanje, formiran je i tim za spašavanje na vodi koji u svom sastavu ima i dva savremena čamca. On je dodao da je kadrovski bataljon odlično opremljen, a vodi se računa i o podmlađivanju ljudstva i to je argumentovao podatkom da je u toku konkurs za prijem 7 novih vatrogasaca.

Ovaj bataljon ima trenutno 11 vatrogasnih voziila, jedne auto mehaničke lestve, 10 terenskih vozila, dovoljno kombi vozila i to zajedno sa područnim jedinicama u Jablaničkom okrugu. U samom gradu Leskovcu bataljon raspolaže sa dva navalna vatrogasna vozila, dve auto cisterne, jednim auto mehaničkim lestvama, kamionom za gašenje požara na otvorenom prostoru, sa dva terenska vozila za gašenje požara sa ugrađenim pumpama visokog pritiska i još dodatna dva terenska vozila.

Postavka je privukla pažnju prolaznika, a posebno dece predškolskog uzrasta.

Dan Vatrogasno spasilačkih jedinica obeležava se svake godine 17. septembra, a traje pet dana kroz edukaciju dece i odraslih. Na ovaj datum usvojen je Akcioni plan za formiranje jedinstvene službe, a obeležava se kao slava svih vatrogasaca.

Dan Sektora za vanredne situacije