DANAS ODRŽANA 17. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOJNIK

Na ovom zasedanju odbornici su razmotrili i usvojili Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o drugoj izmeni i dopuni Programa poslovanja JKP „Jedinstvo“ Bojnik za 2022. godinu

Zeleno svetlo dobio je i Predlog Odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije Završnog računa budžeta opštine Bojnik za 2021. godinu kao i Predlog Odluke o izmeni i dopuni Programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2022. godinu.

Pozitivnu ocenu dobili su i Predlozi Odluke o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu neposrednom pogodbom, Predlog Rešenja o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu neposrednom pogodbom, Predlog Odluke o utvrđivanju vremena i uzroka smrti lica umrlih izvan zdravstvene ustanove na teritoriji opštine Bojnik, Predlog Odluke o donošenju Operativnog plana odbrane od poplava za vode II reda na teritoriji opštine Bojnik za 2022. godinu, Predlog Odluke o usvajanju Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Bojnik za 2022. godinu, kao i Predlog Odluke o donošenju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Bojnik za period 2022 – 2023.

Usvojeni su i Predlog Odluke o usvajanju izveštaja o radu Skupštine opštine Bojnik za 2021. godinu, Predlog Odluke o usvajanju Izveštaja o radu Opštinskog veća opštine Bojnik za.2021. godinu, Predlog Odluke o usvajanju Izveštaja o radu Opštinske uprave opštine Bojnik za 2021. godinu, Predlog Izveštaja o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije Bojnik za 2021. godinu, Izveštaj o materijalno – finansijskom poslovanju OŠ „Stojan Ljubić“ u Kosančiću za 2021. godinu.

Razmatrani su i Predlog Odluke o usvajanju Finansijskog izveštaja Predškolske ustanove „Đuka Dinić“ Bojnik za 2021. godinu, Predlog Odluke o usvajanju Izveštaja o radu Centra za socijalni rad Bojnik sa finansijskim izveštajem za period 01.01.2021. godine do 31.12.2021. godine, Predlog Odluke o usvajanju Finansijskog izveštaja Doma zdravlja Bojnik za period 01.01.2021. godine do 31.12.2021. godine, kao i Predlog Odluke o usvajanju izveštaja o radu Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ Bojnik za period 01.01.2021. godine do 31.12.2021. godine.

Kada je na dnevni red došao Predlog Odluke o usvajanju Izveštaja o radu Turističke organizacije opštine Bojnik (sa finansijskim izveštajem)  za period 01.01.2021. godine do 31.12.2021. godine za reč se javio zamenik preedsednika opštine Bojnik Dejan Stojanović.

On je govorio o aktivnostima ove institucije koje će osim tradicionmalnih, kao što je Bojničko leto biti proširene u cilju afirmacije turističlkih potencijala. U tom kontekstu on je spomenuo izgradnju puta preko Radana koji će povezati pet opština, a samim tim u znatnoj meri će omogućiti razvoj organizovanog i individualnoig turizma. Stojanović je govorio i o završetku platoa ispred Hale sportova za šta je već obezbeđeno 70 miliona dinara što će omogućiti formiranje novog gradskg jezgra zajedno sa mostom koji će biti izgrađen preko Pute Reke.

Pored toga Stojanović je podvukao da je u planu da se sa izgradnjom puta preko Radana uredi i destinacija Dobra Voda koja bi omogućila u prvoj fazi izgradnju planinarskog doma sa smeštajnim kapacitetima za goste, u drugoj fazi izgradnju bungalova, a u trećoj i kamp naselje. Za sve ovo su urađeni projekti podvukao je on.

Na sednici je usvojen i Predlog Odluke o usvajanju Izveštaja o radu Ustanove dom kulture „Bojnik“ Bojnik sa finansijskim izveštajem za period 01.01.2021. godine do 31.12.2021. godine, kao i Predlog Odluke o usvajanju Izveštaja o radu Ustanove sportska hala „Bojnik“ Bojnik za 2021. godinu.

Na kraju ovog zasedanja usvojeni su Predlozi Rešenja o utvrđivanju prestanka mandata direktora JP za vodosnabdevanje „Brestovac – Bojnik – Doljevac“ u Bojniku, kao i za imenovanje iste osobe za novog direktora, a takođe razmatrani su i usvojeni i Predlozi Rešenja o razrešenju vršioca dužnosti direktora Narodne biblioteke „Vuk Karavić“ Bojnik i Ustanove kulture Bojnik, a na čelu ovih institucija postavljena su lica koja su i do sada obavljala ove dužnosti.

Zamenik predsednika opštine Bojnik Dejan Stojanović najavio je da će ovo mesto tokom naredne nedelje posetiti episkop niški Arsenije koji će osveštati početak radova na zvoniku crkve u Bojniku i pozvao građane da ovom događaju prisustvuju u velikom broju jer je reč o istorijskom događaju.