DANAS ODRŽANA 76. SEDNICA GRADSKOG VEĆA

Većnici su najpre razmotrili i usvojili Predlog odluke o obrazovanju jedinica civilne zaštite opšte namene i institucionalizovane Civilne zaštite za uzbunjivanje na teritoriji grada.

Kako je u obrazloženju rekao šef Odeljenja za opšte poslove Milan Popović ovom odlukom taksativno su nabrojana prava, obaveze i postupanja nadležnih u određenim situacijama,
Usvojen je i Predlog odluke o pokretanju postupka utvrđivanja javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti u korist grada Leskovca, kao i Predlog odluke o pokretanju postupka javnog interesa za potrebe izgradnje saobraćajnice u naselju Bratmilovce.

Većnici su zeleno svetlo dali i Rešenju o obrazovanju komisije za izbor projekata po konkursu iz oblasti kulture za 2023. godinu. Kako je kazao šef Odeljenja za društvene delatnosti Saša Mladenović u tom cilju biće formirana petočlana komisija koja će odlučivati o svakom projektu.

Usvojeno je i Rešenje o izmeni rešenja o obrazovanju komisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti grada.

Na ovoj sednici data je saglasnost Upravnom odboru Narodne biblioteke u Leskovcu za raspisivanje konkursa za imenovanje direktora ove ustanove kulture.

Poseban set pitanja odnosio se je na korigovanje cena u gradskom i prigradskom saobračaju na teritioriji Leskovca, boravak u vrtićima i taksi usluga.
Većnici su dali saglasnost samo na povećanje cena za 19,6 odsto za usluge prigradskog i gradskog prevoza.

Kako je ocenio gradonačelnik Goran Cvetanović za ovu korekciju postoji opravdanje s obzirom na kretanja na tržištu, dok su drugi zahtevi ocenjeni za sada kao neopravdani.

SEDNICA GRADSKOG VEĆA