DANAS ODRŽANA SEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Na ovoj sednici, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Goran Cvetanović je istakao da se na osnovu podataka nadležnih zdravstvenih institucija, zaključuje se da je došlo do poboljšanja epidemiološke situacije: u poslednjih 24 časa iz niških laboratorija za grad Leskovac stiglo je 273 rezultata testiranja od kojih je 8 pozitivno. Trenutno se čeka na tri rezultata.

Sa smanjenjem širenja infekcije smanjuje se i broj prijema u Opštoj bolnici Leskovac, a više je otpusta. Trenutno je hospitalizovano četrdeset dvoje pacijenta (31 iz Leskovca), bilo je 5 prijema a 8 otpusta, nijedno lice nije upućeno u drugu zdravstvenu ustanovu, i nije bilo preminulih. Na kiseoniku je 31 lice.

On je podsetio da smo prošle godine u ovo vreme bili u znatno nepovoljnijem položaju, i iako virus ne jenjava, sada smo u znatno boljem položaju, naučili smo kako da se zaštitimo, pre svega zahvljujući vakcinaciji koja se u Leskovcu od prošle godine uspešno vrši.

Cvetanović je podvukao da je sada u hali Partizan našim građanima na raspolaganju pet vrsta vakcina: Fajzer, Moderna, Astra Zeneka, Sinofarm i Sputnjik.

Od početka imunizacije dato je 133.549 doza vakcina, od tog broja, jednom dozom je imunizovano 49,53%, sa dve doze 47,81%, a sa tri doze 23,97% stanovništva sa teritorije grada Leskovca“, kazao je gradonačelnik Cvetanović koji je pohvalio građane koji su se vakcinisali dodavši da trend poboljšanja ne treba da isključi oprez i poštovanje protivepidemijskih mera.

Cvetanović je još jednom apelovao na stanovništvo da poštuju epidemiološke mere zaštite i da se vakcinišu.