DANAS POČELE SVETOSAVSKE SVEČANOSTI ČIJI JE OVOGODIŠNJI DOMAĆIN OŠ „KOSTA STAMENKOVIĆ“

Kako je kazala direktorka ove obrazovne ustanove Aleksandra Sibinović Svetosavske svečanosti počele su danas u 8 sati turnirom u odbojci koji se tradicionalno održava u SRC „Dubočica“, a nakon toga održana je Tribina o Svetom Savi sa istorijskog aspekta.

Sibinovićeva je dodala da je sutra za 10 sati zakazano takmičenje u plivanju u SRC „Dubočica“ Leskovac, kao i takmičenje u plivanju učenika srednjih škola, a u Leskovačkom kulturnom centru u 17 sati biće organizovana Dodela nagrada za likovni i literarni konkurs. A u 18 sati na istom mestu i koncert crkvenog ansambla „Branko“ i dečijeg crkvenog hora „Branko“.

U holu škole u sredu 25. januara u 10:00 časova biće organizovana Dramsko likovna radionica za učenike 4. razreda osnovne škole – OŠ „Kosta Stamenković“ Leskovac, a u isto vreme i Istorijski kviz za učenike od 5. do 8. razreda, kao i radionica iz kaligrafije za učenike verske nastave od 5. do 8. razreda osnovne škole u konaku Saborne crkve.

U četvrtak u 20:00 časova biće priređen koncert Muzičke škole „Stanislav Binički“ u Svečanoj sali grada, a u 20 sati je zakazana Svečana akademija u leskovačkom Narodnom pozorištu.

U petak 27. januara u 8 sati je sečenje slavskog kolača u crkvi Odžakliji, a u večernjim satima biće održan i veliki Svetosavski bal.

Direktorka Aleksandra Sibinović zahvalila je gradu, ali i ostalim obrazovnim ustanovama na podršci u organizovanju ovogodišnjih Svetosavskih svečanosti.

Sledeće godine domaćin Svetosavskih svečanosti biće osnovna škola u Vučju.

OŠ "Kosta Stamenković"Svetosavske svečanosti