DANAS SVEČANO OTVOREN CENTAR ZA POSETIOCE CARIČIN GRAD U LEBANU

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić otvorila je danas na svečanoj ceremoniji Centar za posetioce Caričin grad u Lebanu i poručila da je Caričin grad ne samo unikatni biser Srbije već i cele Evrope.

Ovo je dan o kom smo sanjali dugo vremena, a predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je jos 2019 godine počeo da priča o tome kako ćemo izgraditi Centar za posetioce u Caričinom gradu i kako ćemo povesti računa o ovom prelepom lokalitetu, ovom unikatnom biseru koji Srbija ima – unikatnom biseru za čitavu Evropu, rekla je Brnabić prilikom otvaranja Centra.

Brnabić je istakla da je preduslov ovog projekta bila izgradnja puta preko radana u cilju povezivanja Toličkog i Jablaničkog okruga koji će doprineti razvoju turizma ovog kraja.

Ona je naglasila da je to deo mnogo šireg projekta – „Skok u budućnost – Srbija Expo 2027“ za koji je naglasila da ne obuhvata samo Beograd.

Na podršci Vlade Srbije, a posebno predsednika Aleksandra Vučića u izgradnji Centra za posetioce zahvalio se predsednik opštine Ivan Bogdanović. On je kazao da je ovo veliki dan i za Lebane i za Srbiju jer će označiti dalji razvoj ovog kraja.

Nakon presecanja trake zvanice su pogledale postavku koja sadrži mape ovog lokaliteta iz 6 veka, a mogi su poput supruge predsednika Srbije Tamare Vučić da putem 3D projekcije pogledaju ovaj jedinstveni lokalitet.

Nakon posete ovom centru predsednica Skupštine Srbije je istakla da je zadovoljna onim što je videla i izrazila nadu da će se konačno ovaj lokalitet naći na svim kulturnim i turističkim mapama sveta. Ona je ujedno najavila i rekonstrukciju centra Lebana.

Centar za posetioce