DANAS U LESKOVCU ODRŽANA 9. SEDNICA PRIVREMENOG ORGANA

Na početku sednice članovi Privremenog organa usvojili su Predlog plana o izradi detaljne regulacije izmene postojeće trake cevovoda pitke vode sa zemenom azbestnih cevi od vodozahvata u Gradištu do rezervoara u Grdelici sa rezervoarom Dadince i Grdelica.

U obrazloženju ove tačke šef Odeljenja za urbanizam, Jasminka Milenković, naglasila je da će ova izmena omogućiti skidanje zastarelih azbestnih cevi štetnih po zdravlje i nameštanje savremenih sa jedne i sa druge strane rešiće problem čestog nestanka vode u Grdelici.

Ovaj posao radiće se u saradnji sa susednom opštinom Vlasotince i sa resornim ministarstvom.

Ovaj plan pojasnio je i predsednik  dr Goran Cvetanović, koji je kazao da je ovaj planski dokument strateški ne samo za Leskovac, već i Vlasotince.

Članovi Privremenog organa na današnjoj sednici pozitivno su se izjasnili i na Planove i programe JP Urbanizam i izgradnja, JP Pijaca, JKP Komunalac, JKP Grdelica, Gradske autobuske stanice, JP Vodovod i JKP Toplana.

Kako je na kraju zaključeno, ovi planovi su usvojeni na kraju godine sa smernicama za poslovanje i njegovom finansijskom konstrukcijom u narednoj 2024. godini.

dr Goran CvetanovićGradske autobuske staniceJKP "Komunalac"JKP GRDELICAJP PijacaJP URBANIZAM I IZGRADNJAJP Vodovod i JKP Toplana.