DANI NIKOLAJA TIMČENKA BIĆE ODRŽANI U LESKOVCU OD 4. DO 6. NOVEMBRA

Ova minifestacija se održava po 14. put u čast velikog leskovačkog i srpskog književnika Nikolaja Timčenka, rečeno je na današnjoj pres konferenciji u zadužbini ovog pisca.

Prvog dana 4. novembra manifestacija će biti otvorena u Leskovačkom kulturnom centru, a ovom prilikom govoriće Jovan Pejčić, predsednik zadužbine, a nakon toga biće upriličena promocija knjige Nikolaja Timčenka Pesnikov cvet.Prvog dana biće predstavljena i knjiga Gorana Raičevića Veliki krug.

Narednog dana 5. novembra u Naropdnoj biblioteci sa početkom u 13 sati biće održan okrugli sto pod nazivom „Književni i umetnički legati Srbije“, a ovom prilikom gost će biti Legat Milića od Mačve iz Kruševca. U 19 sati biće predstavljena knjiga Dušana A. Janjića „Osvetliti i objasniti“, a nakon nje i promocija knjige „Geografija duše“ Jovana Bukeliča.

Kako je na ovoj pres konferenciji kazala Biljana Mičić član žirija nagradu Nikolaj Timčenko ove godine dobio je Predrag Petrović, književni kritičar, teoretičar književnosti i esejista za knjigu Enciklopedizam i teorija romana.

Upravitelj zadužbine Nikolaj Timčenko Vladimir Mičić istakao je da je tokom ove godine zadužbina objavila tri knjige o kojima će biti reči na predstojećim danima posvećenim ovom piscu. Centralno mesto zauzima knjiga Nikolaja Timčenka Pesnikov svet.

Legat ″Nikolaj Timčenko″ sa preko 15000 naslova osnovan je 2012. godine, a u čast ovom piscu svake godine se održavaju dani Nikolaja Timčenka.

Dani Nikolaja Timčenka