DANI NIKOLAJA TIMČENKA OD 3. DO 5. DECEMBRA

Manifestacija DANI NIKOLAJA TIMČENKA, koju organizuje Zadužbina „Nikolaj Timčenko”,  biće ove godine realizovana od 3. do 5. decembra. Prvi put ove godine program manifestacije biće realizovan na tri lokacije.

U petak, 3. decembra, program će se odvijati u prostorijama Leskovačkog kulturnog centra, gde će, posle svečanog otvaranja predviđenog za 18 časova, biti promovisane dve knjige Nikolaja Timčenka (Iskustva i iskušenja kritičke reči i Duh i pravci poezije) i Zbornik radova Nikolaj Timčenko u svome i u novom dobu.

U subotu, 4. decembra, u prostorijama Narodne biblioteke „Radoje Domanović” u Leskovcu biće organizovana promocija knjiga laureata Nagrade „Nikolaj Timčenko” za 2019. i 2020. godinu (Znani i neznani Marte Frajnd i Metakritički /p/ogledi Jovana Popova), kao i knjiga Dušana Stošića Oblik i dogma). Program počinje u 18 časova.

U nedelju, 5. decembra, u prostorijama Legata „Nikolaj Timčenko” biće svečano uručenje Nagrade „Nikolaj Timčenko” za 2021. godinu. Dobitnik nagrade je Gorana Raičević za knjigu Agon i melanholija: život i delo Miloša Crnjanskog.

Svečano uručenje nagrade predviđeno je za 12 sati.

Dani Nikolaja TimčenkaLKC