Dani višnje održani po peti put u Radonjici

Dani višnje održani su po peti put pod pokroviteljstvom grada Leskovca, u Radonjici. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Goran Cvetanović rekavši da je zahvaljujući upravo vrednim i marljivim poljoprivrednicima leskovačko selo još uvek živi. Dani višnje Radonjica 28.

 Organizovanjem ovakvih manifestacija trudimo se da pokažemo da leskovačka sela, poput Radonjice i drugih, imaju potencijala da postanu najači proizvođači ovog voća, organizovanjem ovakvih manifestacija želimo da podržimo poljoprivredne proizvođače u odluci da uprkos problemima sa kojim se konstantno suočavaju ne odustaju i da ih motivišemo da ostanu na selu, i da u voćarstvu vide izvor svoje egzistencije, poručio je prvi čovek grada Goran Cvetanović.
Siguran sam da upornošću može doći do promena, jer poljoprivreda predstavlja razvojnu šansu kako za Leskovac tako i za čitavu Srbiju, i to ne smemo nikad izgubiti iz vida, poručio je gradonačelnik Leskovca.
U ime meštana Radonjice lokalnoj samoupravi na pomoći i podršci koju pruža manifestaciji Dani višnje zahvalio se predsednik Mesne zajednice Goran Ristić.

Nagrade su ovom prilikom uručene za najbolju višnju kao i za najveću površinu pod zasadima ovog voća, dodatne nagrade uručene su najboljim višnjarima i onima čija su imena izvučena iz staklene kugle, njih dvadeset dobilo je na poklon 20 pumpi za prskanje voća od 15 litara, trimer kao glavnu nagradu, voćarske makaze i jednu vilu.

U muzčkom delu programa nastupili su članovi Kulturno umetničkog društva Abrašević. I ove kao i prethodnih godina članice Foruma žena Srpske napedne stranke pripremile su veliki broj poslastica i specijaliteta od višnje.