Deca uživala u druženju sa gradonačelnikom Leskovca ( FOTO – VIDEO )

Veliki broj dece i njihovih roditelja nedeljno pre podne proveli su na leskovačkom Hipodromu.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović drugi put ovog meseca organizovao je druženje sa decom.

Mališani su prvo posetili Konjički klub gde su imali priliku da upoznaju najplemenitije životinje, da se slikaju sa ponijem i provozaju u kočijama.

Druženje je nastavljeno u Aero klubu uz muziku, voće i puštanje zmajeva. Najmlađi su se  slikali u avionima, jedrilicama i motornom zmaju.

 

,,Bliži se kraj letnjeg raspusta, naša deca će uskoro sesti u školske klupe i krenuti u nove životne podvige, a kako bismo im kraj letnjeg raspusta učinili lepim i nezaboranim grad Leskovac je organizovao još jednu dečju nedelju. Cilj nam je danas da deci približimo aktivnosti ovih klubova.U nadi da ćemo podstaknuti naše najmlađe sugrađane da se opredele za neki hobi, poput jahanja, izrade makete aviona, a možda  izaberu i karijeru vazduhoplovstva“, kazala je ispred Saveta Mesne zajednice ,,Prva južnomoravska brigada” Sanja Cenić.

,,Aero klub u Leskovcu kupio je motornog zmaja vrednosti oko 6 hiljada evra, koji će se koristiti za obuku mladih Leskovčana“, rekao je  predsednik Aero kluba ,,Saša Mitrović  Predrag Janković.

Ovom prilikom on je u ime kluba uručio zahvalnicu gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanovću..

 

Jedini ženski sportski pilot aviona i jerdrilica, koja aktivno leti u Srbiji je Nataša Niškić iz Leskovca, ona će uskoro biti i nastanik jedriličarstva.U Aero klubu je od svoje šesnaeste godine odnosno od 1990. godine, letela je sve avione i jedrilice.Ove godine prijavila se za Državno prvenstvo u vazduhoplovnom jedriličarstvu i takmiči se u muškoj konkurenciji.

 

Nataša kaže da se nada da će naredne godine učestvovati na Internacionalnom takmičenju u Mađarskoj i da će u budućnosti imati prilike da na leskovačkom aerodromu stvori nove  pilote i jedriličare.

Niškić ističe da je jedriličarstvo najlepše letenje koje postoji, i ovim sportom mogu da se bave  svi od najmađih do najstarijih.