Deseti Međunarodni festival folklora trećeg doba

Ove godine, u igri, pesmi i recitatorstvu predstavilo se 14 ekipa, sa oko 400 članova Udruženja penzionera iz Srbije, Bugarske i Makedonije. Praćeni trubačkim orkestrom Nebojše Sejdića, najstariji folklorci su, po već utvrdjenoj ruti, prodefilovali gradskim ulicama, zastavši desetak minuta pred Leskovačkim kulturnom centrom, kako bi, po tradiciji, odigrali zajedničko kolo.

Organizator festivala je Udruženje penzionera grada Leskovca, a pokrovitelj je grad Leskovac.

Otvarajući manifestaciju, pomoćnica gradonačelnika, Ana Stojković, zahvalila je penzionerima na svemu što su, marljivo radeći, učinili za grad Leskovac i Srbiju i poručila da država brine o najstarijim sunarodnicima. 

Svako od udruženja imalo je 10 minuta za predstavljanje, a Festival su, spletom narodnih igara, otvorili domaćini, članovi Kulturno – umetničkog društva Penzioner iz Leskovca.

U programu su učestvovala društva iz Makedonje i to iz Kumanova i Kavadarca, iz Bugarske grad – Pernik i mnogih gradova Srbije Zaječara, Petrovca na Mlavi, Knjaževca, Smederevske Palanke, Vrnjačke Banje, Negotina Mladenovca,i Kragujevca.