DIREKTOR LESKOVAČKE OPŠTE BOLNICE DR NEBOJŠA DIMITRIJEVIĆ APELOVAO JE NA GRAĐANE DA SE PRIDRŽAVAJU PROPISANIH MERA U CILJU OČUVANJA SVOG ZDRAVLJA, ALI I ZDRAVSTVENOG SISTEMA

Leskovačka Kovid bolnica, kako kaže  direktor Opšte bolnice dr  Nebojša Dimitrijević je u sada već složenim epidemiološkim uslovima koji se sve više pogoršavaju postala Kovid centar. Ona je paviljonskog tipa i u njenom sastavu je od početka ove nedelje Odeljenje onkologije koje je postalo Odeljenje intenzivne nege koje raspolaže sa 15 respiratora, kao i Grudno, Odeljenje psihijatrije,Infektivno odeljenje i Odeljenje Fizikalne medicine.

Rad je dvadeset četvoročasovni, a lekari koji su iz leskovačke Opšte bolnice upućeni na specijalizaciju u Niš i Beograd vraćeni kako bi pružili pomoć svojim kolegama.U kovid režimu su sva odeljenja u jedinstvenoj zgradi Opšte bolnice, ali nažalost vrše se samo hitne intervencije i operacje.

 Dimitrijević podvlači da moramo svi zajedno uložiti napor u cilju očuvanja zdravstvenog sistema jer dolazi do zaražavanja i lekara, a njihovim ispadanjem iz sistema došli bi svi zajedno u situaciju da se zakoplikuje pružanje pomoći stanovništvu jer broj zaraženih lekara će svakako početi da raste.

Dimitrijević ističe da uz veliki porast zaraženih ovih dana građani moraju da pooštre svoju samokontrolu izbegavanjem nepotrebnih kontakata, stalnom dezinfekcijom ruku, radnog i životnog prostora i nošenjem medicinskih maski.