DNEVNI BORAVAK „DUGA“ U LESKOVCU OBELEŽIO DANAS 15 GODINA POSTOJANJA I RADA

Dnevni boravak „Duga“ danas je obeležio 15 godina postojanja i rada. Svečanosti priređenoj ovim povodom prisustvovali su predstavnici MNRO udruženja, korisnici Duge, predstavnici lokalne samouprave, i saradnici Udruženja.

Dr Lidija Dimitrijević, zamenica gradonačelnika Leskovca, obratila se okupljenima ovim povodom i kazala da je 2006. godine, kada je gradonačelnik Goran Cvetanović obavljao funkciju predsednika Skupštine opštine Leskovac, svestan važnosti jedne takve ustanove dao ovom udruženju na korišćenje prostorije u kojima se danas nalaze. Ona je dodala da se lokalna samouprava svih ovih godina trudi da uz veliku pomoć resornog ministarstva olakša rad ove ustanove i da njenim korisnicima i zaposlenima stvori bolje uslove za rad.Ona je podsetila i na činjenicu da je naš grad postao primer dobre prakse u oblasti pužanja socijalne zaštite i da to potvrđuju sredstva koja su u iznosu od 17  miliona dinara odobrena od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja u vidu namenskih sredstava kojima će se finasirati programii iz ove oblasti.

Aleksandra Jovanović, sekretar Udruženja i koordinator dnevnog boravka „Duga“ istakla je da je Dnevni boravak mesto gde se vaspitači i deca i njihovi roditelji već 15 godina raduju svakom uspehu i napretku mališana.

U svečanosti obeležavanja 15 godina rada Dnevnog boravka Duga učestvovali su njegovi korisnici Ana, Anđa, Jana, Goran, Snežana, Jovana, Rada, Jana.One su izvele i prigodan program.

Povodom godišnjice Duge organizovana je izložba fotografija u okviru koje je predstavljen rad dnevnog boravka. Na kraju manifestacije uručene su zahvalnice svima koji su tokom 15 godina pružali konstantnu i nesebičnu podršku radu Duge i isečena je rođendanska torta.

Dnevni boravak DugaMNRO