Dom zdravlja obeležio krsnu slavu Kozmu i Damjana

Presecanjem slavskog kolača, leskovački Dom zdravlja obeležio je krsnu slavu, i praznik posvećen Kozmi i Damjanu u narodu poznat kao Vračevi ili Vrači, koga mnogobrojne zdravstvene ustanove obeležavaju i slave kao zaštitnike svoje profesije.

Svim lekarima, medicinskim sestrama i zdravstvenim radnicima, slavu je čestitao i poželeo puno zdravlja i blagostanja, protojerej Marko Adamović.

Damjan i Kozma su po hrišćanskim predanjima ostali upamćeni po tome što su besplatno lečili. Nisu pravili razliku među svojim pacijentima po nacionalnosti i veri pa su zato nazvani besrebrenici.

 

U ime svojih kolega prisutnima je Svete Vrače čestitao predsednik Okružne podružnice Srpskog lekarskog društva u Leskovcu doktor Milan Petrović.

Ovogodišnji domaćin slave doktor Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, poželeo je kolegama i kolegenicama puno zdravlja, sreće i  uspeha u daljem radu.

Slavski domaćin doktor Goran Cvetanović slavu je za narednu godinu predao doktorki Slađani Cvetanović, načelnici Dečjeg dispanzera Leskovac.