Donacija minstarstva za rad, boračka i socijalna pitanja

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja doniralo je leskovačkom Centru za socijalni rad vrednu informatičku opremu u vrednosti 5 miliona 500 hiljada dinara koja će omogućiti još bolji i savremeniji rad, iako se ova ustanova socijalne zaštite već veoma visoko kotira u zemlji po rezultatima u svom radu.

Centar za socijalni rad je tim povodom posetio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima.

Donacija resornog ministarstva sastoji se od 45 računara poslednje generacije, 34 dvostrana skenera, 48 dvostranih štampača i dva android računara, a sva to dolazi nakon što je i ova ustanova nabavila vrednu informatičku opremu“ , kazao je gradonačelnik Cvetanović. Ovakav vid donacije omogućiće  kvalitetniji rad u pružanju socijalne zaštite gradjanima i stvaranje uslova za digitalizaciju i automatizaciju rada.

Centar za socijalni rad je već napravio prvi korak ka digitalizaciji uvodjenjem softverskog sistema Integral uz nabavku odgovarajuće opreme. Ispred centra više nema redova za čekanje, a dobrom radu doprinosi i osposobljeno osoblje.

Direktor leskovačkog Centra za socijalni rad Boban Ilić zahvalio je resornom ministarstvu na vrednoj donaciji koja će omogućiti da ova ustanova bude jedna od najboljih ne samo u Srbiji već i na Balkanu.

Poseban značaj ova oprema će imati u ostvarivanju prava na roditeljski dodatak, na njegovu efikasnost i ubrzanje procesa rešavanja a tu svoju ulogu ima i Centar za socijalni rad za obradu podataka“, objasnio je direktor ove ustanove.

Donacija ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od 5,5 miliona dinara predstavlja najveće pojedinačno investiciono ulaganje ovog ministarstva u neki centara za socijalni rad, naglašeno je ovom prilikom.