Dragan Ristić, najbolji kosač u Marovcu 2018. godine

Kao i svake godine, prve subote u julu mesecu, u Marovcu, selu na samoj administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, održana je tradicionalna turističko, kulturno – sportska manifestacija „Kosidba na Marovcu“.

Ove godine, vremenske prilike nisu bile naklonjene organizatoru, brojnom gostima, takmičarima i učesnicima u sportskom i kulturnom delu manifestacije.

Dvadeset prvu Kosidbu na Marovcu otvorio je Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa, posle čega je takmičare i goste pozdravio Ljubiša Ristić, direktor Turističke organizacije opštine Medveđa.

Za takmičenje u košenju ručnom kosom prijavilo se 28 takmičara, od kojih se deset najboljih plasiralo u finale.

Žiri u sastavu: Dušan Doderović, Goran Perović i Miodrag Janković, predsednik zavičajnog udruženja „Sveti Sava“ iz Valdanja, ocenjivao je brzinu i kvalitet otkosa. Po njihovom mišljenju, najbolji kosač 2018. godine je Dragan Ristić, drugo mesto zauzeo je prošlogodišnji pobednik, Radiša Papović a treće mesto osvojio je Dragutin Doderović.

U nastavku su održana takmičenja u disciplinama: bacenje kamena s’ramena, skok u dalj i nadvlačenje konopca.

Kamen, je najdalje bacio Miloš Stanković, drugo mesto zauzeo je Goran Papović a treće mesto osvojio je Slobodan Paunović.

U skoku u dalj najbolji je bio Slobodan Paunović, drugo mesto pripalo je Milošu Stankoviću, a treće Đorđu Anđelkoviću.

U nadvlačenju konopca prvo mesto je osvojila ekipa „Petrilje“, a drugo mesto ekipa „Lavovi“.

Organizatori dvadeset prve Kosidbe na Marovcu su Turistička organizacija opštine Medveđa i Mesna zajednica Marovac.