Draškovac: Postavljanje osvetljenja na sportskom terenu

Lokalna samouprava grada Leskovca ulaganjem na račličitim poljima se trudi da dokaže da je Leskovac grad po meri svojih stanovnika zato redovno i jednako ulažemo u sve njegove teritorije, a izuzetak tome nije ni Draškovac, rekao je gradonačelnika Leskovca Goran Cvetanović prilikom obilaska radova na osvetljenju  terena za male sportove koji je izgrađen 2015. godine u okviru projekta  ,,Podrška razvoju sporta,, za za šta je tada izdovjeno 3,4 miliona dinara.

,,Teren će osvetljavati 8 reflektora sa 4 stuba. Upravljanje osvetljenjem će biti preko razvodnog ormana. Vrednost ove invensticije je 665 hiljada dinara, a rok za izvođenje radova je 15 dana,“ kazao je Cvetanović.

Grad Leskovac posebnu pažnju posvećuje svojim najmlađim stanovnicima i zato saniramo, uređujemo škole, vrtiće, parkove, terene i igrališta ne bili smo im  obezbedili što bolje uslove za život, razvoj, druženje i igru.

,,Pre deset godina kada  sam postao prvi gradonačelnik , izgradili smo kanalizacionu mrežu u vrednosti od 2,2 miliona dinara i time pospešili infrastrukturu ovog kraja. U katastarskoj opštini Draškovac uređeni su atarski putevi na putnom pravcu Draškovac-Donji Drenovac u ukupnoj dužini od dva kilometra. Vrednost ovih radova je 876 hiljada dinara.  Rehabilitovan je opštinski put 1 Kutleš –Draškovac u dužini od 1020 metara u vrednosti od 8,1 miliona dinara. Da naša briga o ovim krajevima ne staje na infrastrukturi dokaz je i rekonstrukcija ambulante koja i danas radi.”

,,Sportski teren u Draškovcu od posebne je važnosti za mlade ovog mesta koje je karakteristično po činjenici da podmladak ne odlazi,”kazao je potpredsednik MZ Kostadin Stojanović.

Gradonačelnik je istakao da će lokalna samouprava grada Leskovca nastaviti sa ulaganjem u Draškovac ukazavši na problem koji meštani imaju sa pijaćom vodom.,, To je veliki infrastrukturni problem koji zahteva ogromna ulaganja i mi pokušavamo da sa Vladom taj problem što pre saniramo“, kazao je Cvetanović ovom prilikom.