Druženje najmlađih sa vojnicima, policajcima i vatrogascima u leskovačkoj Narodnoj boblioteci

Narodna biblioteka ,,Radoje Domanović“  u Leskovcu , organizovala je druženje mališana sa vojnicima, policajcima i vatrogascima. Ova manifestacija održana je pod nazivom  „Moj superheroj“ i imala je za cilj da se najmlađi upoznaju sa humanim aspektom ovih zanimanja.

Ovo je samo jedna od radionica koje će ova ustanova kulture organizovati tokom leta, kako bi se kod najmlađih proširila znanja  o značaju pojedinih profesija, ali da bi se kod njih podstaklo odgovorno ponašanje i podigla svest o značaju lokalne zajednice i promovisanje kulturnih vrednosti. Kako je ovom prilikom kazala bibliotekar Nadica Stojanović ova akcija samo je jedna u nizu pred Festival dečjeg stvaralaštva koje Biblioteka organizuje oktobra meseca u okviru Dečje nedelje.

Ona je  pozvala decu iz Leskovca i okoline, kao i čitavog  okruga, ali i cele Srbije da učestvuju na festivalu.

Direktorka leskovačke  Narodne bibioteke Vesna Ilić naglasila je da će  Festival dečjeg stvaralaštva biti po prvi pu organizovan u Leskovcu zahvaljujući konkursu Ministarstva kulture i informisanja pod nazivom   “Umetnik iz školske klupe “  i da će sadržati  dva segmetna : konkursni i radioničarski.

Kako je zaključeno na ovom festivalu biće dodeljene i nagrade za individualni i grupni rad.

Festival je finansijski podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja sa  250 000 dinara.