DRŽAVA ĆE PODSTICATI MLADE BRAČNE PAROVE DA KUPUJU SEOSKE KUĆE SA OKUĆNICOM

Prilikom nedavne posete Lebanu ministar za brigu o selu Milan Krkobabić je u izjavi za TV 4S podsetio da je u toku konkurs za dodelu sredstava za kupovinu 500 seoskih kuća sa okućnicom koji će trajati do utroška sredstava za ove namene, a najkasnije do 1. novembra.

On je podvukao da je za rešavanje stambenog pitanja i kupovinu praznih kuća, ove godine iz budžeta je izdvojeno 500 miliona dinara. Krkobabić je istakao da je od sprovođenja ovog programa pre nekoliko godina do sada useljena hiljadita kuća i dodao da je najveći problem sa seoskim kućama imovinsko pravne prirode i nedostatak legalizacije.

Novac za kupovinu seoske kuće sa okućnicom po konkursu se dodeljuje supružnicima i vanbračnim partnerima, samohranim roditeljima i mladim poljoprivrednicima do 45 godina života. Maksimalna tržišna vrednost nepokretnosti ne sme da pređe 1,2 miliona dinara.

“Još 500 porodica može da računa da će ove godine dobiti svoj dom na selu“, rekao je ministar za brigu o selu i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije Milan Krkobabić.

Milan Krkobabić ministar za brigu o selu