Državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Borisav Vekić poručio je u Leskovcu da mladi lekari i medicinske sestre imaju budućnost u Srbiji

Državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Borisav Vekić poručio je u Leskovcu da mladi lekari i medicinske sestre imaju budućnost u Srbiji . On je to potkrepio činjenicom da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić lično založio da plate medicinskim sestrama budu povećane za 15, a lekarima za 10 odsto što će donekle zaustaviti odlazak ovih kadrova u zemlje zapadne Evrope. On je naglasio da se sa ovim problemom suočavaju sve okolne države i dodao da će se sa ekonomskim razvojem stvarati sve bolji uslovi za novčanu stimulaciju zdravstvenog osoblja. U tom kontekstu , kako je kaao Vekić veoma je bitna činjenica što se ulaže i u modernizaciju zdravstvenih ustanova, ali i obrazovnih koje školuju zdravstvene kadrove.

Vekić je potsetio da će Leskovac uskoro dobiti i najmoderniju Opštu bolnicu u zemlji i osvrnuo se na činjenicu da je ukupna vrednost investicije je 21 mil EUR, od čega će između 5 i 6 mil EUR biti uloženo u novu medicinsku opremu.