Eparhija niška darivala decu iz Medveđe paketićima pred praznike

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G. G. Arsenije, je u pratnji Dečjeg-omladinskog hora „Branko“ posetio Medveđu, gde su deca iz crkvenog hora pri Sabornom hramu u Nišu obradovala svoje vršnjake u Medveđi Božićnim koncertom u Kulturnom centru u Medveđi.

Koncert je otvorila direktorka OŠ „Gornja Jablanica“ u Medveđi, Slavica Đonić a zatim se prisutnima pozdravnim slovom obratio Vladika Arsenije koji je čestitao predstojeće praznike i zablagodario svim dobročiniteljima koji su se potrudili da bude priređen koncert i da 400 dece iz Medveđe i Sijarinske Banje dobiju Božićne paketiće.

Okupljenima se obratio i predsednik Opštine Medveđa, Nebojša Arsić koji se zahvalio Eparhiji niškoj, a pre svega Episkopu Arseniju na poklonima i humanitarnim akcijama koje su tokom godine zajedno sa kolom srpskih sestara prikupljali za decu i siromašne porodice sa naše teritorije. Hor je nakon obraćanja izveo desetak numera pod dirigentskom palicom Jovane Mikić, a nastup je naišao na oduševljenje dece koja su ispunila Kulturni centar.

Organizatori ove dobrotvorne akcije su Pravoslavna Eparhija niška, Kolo srpskih sestara iz Leskovca i OŠ „Gornja Jablanica“ iz Medveđe.